Tartalom
Partnereink
* Ayurvédkus főzőtanfolyam!
Sokan szívesen próbálnak ki új ízeket és ételeket. Izgalmas kaland megismerkedni India világával az ízeken és a fűszereken keresztül.
A két nap során elkészítjük az ételeket és elfogyasztjuk azokat.

Ezen a tanfolyamon az Indiai konyha alapjaival ismerkedünk meg.
Foglalkozunk a testtípusokkal: vata, pitta, kapha.


Program
:
* Ayurvéda konyha elmélet
* Ayurvédikus alkatok meghatározása
* Fűszerek és hatásai
* Ízek és hatása a dósákra
* Alapanyagok /előkészítés
* Sütés-főzés
* Közös étkezés

Érdeklődni és jelentkezni: Hegedűs Éva
06-20/999-8846
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Vata? * Pitta? * Kapha?

Az Ayurvéda az ősi indiai orvoslás, már több mint 5000 éves, segítségével elérhetjük azt az állapotot, melyet egészségnek nevezünk, és itt meg kell említenünk azt, hogy ez nem csak a betegség hiányát, hanem a testi és lelki egyensúlyt is magában foglalja. Az Ayurvéda által ajánlott ételek és alapanyagok teljes mértékben egyénre szabottak, alkatunknak, korunknak és nemünknek tökéletesen megfelelnek, és nem csak rendkívül ízletesek, hanem gyógyító hatásúak is.

Főzőtanfolyamunk segítségével megismerhetjük az Ayurvédában meghatározott főzési szabályokat, valamint megtanulhatjuk, hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő fűszereket, és alapanyagokat. Tesztek segítségével megállapíthatjuk magunk és családtagjaink ayurvédikus alkatát, s azok egyensúlytalanságának jellemző tüneteit.

A tanfolyam alatt a hallgatók ismerkedhetnek indiai fűszerekkel, és felhasználásmódjaival, valamint az egyes fűszerek és növények egyedi vagy kombinált gyógyhatásával is. A tanfolyam végeztével mindenki egyszerűen el tudja készíteni az egyes alkattípusoknak megfelelő menüket, valamint, ayurvédikus tonikokat és gyógyszereket, gyógyteákat melyeket a gyakran előforduló enyhe betegségekben rendkívül jól tudnak majd alkalmazni otthoni körülmények között is.

A kétnapos program alatt elkészített finom indiai vegetáriánus finomságokat, - dálokat, szabdzsikat, pakorákat, porotákat, csatnikat, lasszikat aztán közösen elfogyasszuk.


Részvétel jelzése

 



Tanfolyamot végzettek véleménye

"Igazi kaland volt ez a két nap. Nem is számítottam ekkora élményre!
Az első órában kiderült, hogy én pitta-vata alkat vagyok. S aztán a továbbiakban ráláttam arra, hogy az étkezésemen mit is tudnék tudatosan változtatni, hogy jobban és egészségesebben érezzem magam.

Az ételek finomak és szépek lettek. És már hétfőn én is főztem indiai ételt a családnak. Otthon is nagyon ízlett. Eldöntöttem, hogy az étrendem részévé teszem ezt a csodát. Köszönöm a tanfolyamot."
Csilla